Výšlap do Radíkova - Zahájení turistické sezóny a přivítání jara 2018

Akce Olomouc

Výšlap do Radíkova - Zahájení turistické sezóny a přivítání jara 2018
Sportovní akce, Turistika
Další akce ve městě Olomouc

Výšlap do Radíkova - Zahájení turistické sezóny a přivítání jara

V Klubu českých turistů máme tradice přivítat jaro a zahájit tak turistickou sezónu. V Olomouckém kraji se místo setkání turistů mění podle pořádajícího odboru. Letos pořádá tuto akci k zahájení sezóny a přivítání jara olomoucký Klub Dobrý Hospodář a místo setkání vybrali v Radíkově u vysílače v zázemí CHATA POD VĚŽÍ - RADÍKOV.

KČT Šternberk zve tímto všechny příznivce turistiky a zdravého pohybu na Výšlap do Radíkova, který začínáme v Olomouci na vlakovém hlavním nádraží.

Sraz pro Šternberk je v 6:50 na vlakovém nádraží ve Šternberku a pojedeme vlakem do Olomouce, kam dorazíme v 7:19

Sraz pro všechny turisty, kteří s námi půjdou na výšlap z Olomouce je v 7:35 před budovou hlavního nádraží v Olomouci pod světelnou tabulí s odjezdy MHD.

Po úvodní fotce vyrazíme od rozcestníku, který je před nádražím, ale málokdo si ho všimne, po žluté turistické značce k Bystřičce a kolem ní přes místní část Bělidla do Bystrovan, přes Velkou Bystřici do Hluboček.
Taaakže kdo je z Bystrovan, Velké Bystřice a Hluboček, tak se k nám můžete přidat po trase. Orientační časy průchodu těmito obcemi jsou:
Místní část Bělidla: 8:00 u zvonice https://mapy.cz/s/2hU2m
Bystrovany: 8:45 u kaple sv. Bartoloměje https://mapy.cz/s/2hU3n
Velká Bystřice: 9:40 u Zámku https://mapy.cz/s/2hU4p
Hlubočky: 11:00 před Kulturním domem https://mapy.cz/s/2hU5J

A nebo nás najdete kdekoliv po trase. Časy jsou orientační, můžeme se na jednotlivých místech zdržet déle, ale bude nás určitě velká banda, takže nás nepřehlédnete.

Z Hluboček půjdeme do kopce do Posluchova a nad Radíkov k Chatě pod věží, kde probíhá Zahájení turistické sezóny v Olomouckém kraji. Zde se zaregistrujeme u pořadatele, takže budou diplomy ;-)

Trasa má 16,5km - https://mapy.cz/s/2hTPM

K této akci nově vzniká i záznamník, který bude v prodeji za 30Kč a po účasti na třech akcích "Zahájení turistické sezóny v Olomouckém kraji" pak turista dostane odznak bronzového stupně - ten je pak vydán zdarma. Pro zajímavost uvedeme, že příští rok bude zahájení sezóny pod vedením šumperského KČT, takže se podíváme na další zajímavá místa.

Po posezení a občerstvení v CHATA POD VĚŽÍ - RADÍKOV se pak může část turistů vydat na Svatý Kopeček odkud jede autobus zpět do Olomouce každou chvilku. Z Radíkova jedou autobusy každou hodinu.

Další protažení trasy je v plánu dle počasí z Radíkova přes Lošov a nedalekou hvězdárnu nad Lošovem po modré turistické značce a od rozcestí "Pod Lošovem" po zelené až do Velké Bystřice na vlakovou zastávku.
Mapka celé trasy - https://mapy.cz/s/2hTUq
Odtud vlakem zpět do Olomouce. Tato trasa má celkem 25km a časově vyjde i s posezením v Radíkově kolem 8 hodin, takže do Velké Bystřice dorazíme před 16 hodinou. Vlaky jedou v 15:14, 16:19 nebo později v 18:14 - do Olomouce je to 8-9 minut vlakem.

Místo konání akce: CHATA POD VĚŽÍ - RADÍKOV, NA PEVNŮSTCE, Olomouc
Datum začátku akce: 17. Března 2018 06:50
Datum ukončení akce: 17. Března 2018 15:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.6416N 17.3689E

Případné změny si prověřte na webu akce Výšlap do Radíkova - Zahájení turistické sezóny a přivítání jara

Jméno organizátora: KČT Šternberk
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Hurá na prázdniny
Areál výletního zámečku Větruše, Ústí nad Labem
Baťova cvička
Spolkový dům, Zruč nad Sázavou
Policie CUP 29.6.2024
Hřiště házené TJ Jiskra, Zruč nad Sázavou
Svitavský vandr
Chata Rosnička, Svitavy
Rodinný festival Špunt
Lesopark Osmička, Lovosice