Burger Street Festival 2024

Akce Jihlava

Burger Street Festival 2024
Festivaly, Vaření, Gastronomie
Další akce ve městě Jihlava

Burger Street Festival 2024

Burger Street Festival v Jihlavě nabídne hvězdnou sestavu.
Dorazí opět velmi zajímavá sestava burgermakerů, mezi nimiž vyčnívají jména, která každý znalec hledá jako záruku, že dostane opravdu ty nejlepší tuzemské burgery. Ať už je to loňský vítěz v návštěvnické anketě U Dřeváka Grill&Beer, který sází na jedinečné bulky z preclíkového těsta, nebo další oblíbený brněnský podnik ESCObar. Po roční pauze hlásí návrat i premiant ze začátku této dekády – Amici. Chybět nebude další stálice – českobudějovičtí JJ Grill Bill, ani DyckyBurger, který také patří mezi návštěvníky všech třiceti festivalů, které za sezónu objedou celé Česko, mezi premianty. Svůj koncept Blbý vařečky do Cityparku přijede představit Jan Vorel, finalista předloňského Masterchef Česko & Slovensko. Dohromady se v Jihlavě představí deset burgermakerů, kteří nabídnou až 80 různých variací burgerů a bulek. K dispozici budou u vybraných prodejců i bezlepkové. Kromě burgerů pak pořadatelé rozšiřují i další sortiment street food – slaný i sladký. K festivalu už kromě tradičních hranolek patří neodmyslitelně i The Golden Corn Dog – párky obalované v těstíčku z kukuřičné mouky, milovníci sladkého pak na festivalu nejčastěji vyhledávají stánek s Los Churros a stále oblíbenější bubble waffle, které přivezou ChiBubbles. Sladkou tečku si mohou užít i lidé s alergií na lepek – ve stánku Judyth Sweet Art ochutnají makronky vyrobené z mandlové mouky. A odnést si je mohou i domů.

Jednotliví prodejci mezi sebou zabojují i o přízeň návštěvníků. Za každý burger, který snědí, mohou dát jeden hlas svojí oblíbené burgrárně. Hlasování letos probíhá opět elektronicky, hlasovací systém je ale ještě zjednodušen a je maximálně komfortní. Z hlasů vzejde nejen trojice nejoblíbenějších burgermakerů, kteří se budou moci chlubit prestižní medailí, ale i tři vítězové, kteří dostanou vouchery na burgery v celkové hodnotě 3500 korun.
Festival se koná v parčíku obchodního centra Citypark Jihlava od 28. do 30. června. Burgermakeři své grily rozpálí v pátek už v deset hodin dopoledne, otevřeno je každý den do deváté večerní, v neděli festival skončí o hodinu dříve.

Začátek akce: 28.06.2024
Konec akce: 30.06.2024
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce