Garden Food Festival Zlín
Akce Zlín
Přehlídka dobrého jídla a pití pod širým nebem se po loňské úspěšné premiéře
opět chystá do Zlína. Garden Food Festival přinese ve dnech 2. a 3. září do
zámeckého parku vybrané lahůdky od nejlepších lokálních restaurací, pokrmy špičkových
tuzemských šéfkuchařů i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční
speciality. Hlavní hvězdou festivalu bude opět známý televizní šéfkuchař Zdeněk
Pohlreich.
Kromě Zdeňka Pohlreicha, který
své umění představí živě na zdejším pódiu, mohou návštěvníci potkat na
festivalu i další osobnosti české gastronomické scény. Objeví se zde například
herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová, michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek,
vycházející hvězda české gastronomie Přemek Forejt nebo specialistka na asijskou
kuchyni Kamila „Kamu“ Rundusová a řada jiných kuchařů z regionálních i
známých tuzemských restaurací. Po oba
festivalové dny bude na pódiu připravený i další program včetně porcování
obřích ryb, papričkové ohnivé show a dalších zajímavých kulinárních prezentací.
V rámci Garden Food
Festivalu si zde na své přijdou milovníci vybraných delikates, ale i příznivci
tradiční české kuchyně. Návštěvníci se zde mohou seznámit se zajímavými gastro
koncepty z celé republiky nebo třeba s tím, co se vaří a jí
v Brazílii, na Srí Lance, Polsku, Itálii nebo na Slovensku. Ochutnat budou
mít možnost i exotické pokrmy, hmyzí delikatesy, lanýže, ústřice, foie gras a
další speciality z jater kachen a hus, farmářské a regionální produkty,
destiláty, tuzemská i zahraniční vína či pivo z minipivovarů.
Garden Food
Festival je regionálním festivalem dobrého jídla a pití, který není
svázán žádnými hranicemi. Akce pravidelně navštěvuje přes 12 tisíc návštěvníků.
Projekt si klade za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti ve městech,
krajích i v celé republice, že v daném regionu je řada
kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí
a dobře. Projekt podporuje místní výrobce a farmáře, regionální
potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propaguje
gastroturistiku. Současně přináší nové trendy v gastronomii, ukazuje
zajímavé koncepty, přiváží špičkové kuchaře.