HOUPAČKA 2024

Akce Velešín

HOUPAČKA 2024
Akce pro děti, Festivaly, Koncerty
Další akce ve městě Velešín

HOUPAČKA 2024

Milí partneři a Houpačkáři,
Spolek 2/4 spolu s vámi, připravuje již 11. ročník Vašeho festivalu Houpačka 2024, který se stal již tradiční a nezbytnou součástí kulturního léta v našem regionu. Pokusíme se vám opět nabídnout pestrý a bohatý program zaměřený na alternativní umělecké, sportovní a jiné kulturní projekty pro širokou veřejnost. Čeká vás den a noc plný hudby, exhibicí, workshopů, atrakcí, benefičního prodeje a mnoho dalších aktivit. Houpačka mimo jiné nabízí prostor pro prezentaci neziskovým organizacím, které pomáhají druhým. HOUPAČKA POMÁHÁ! Za uplynulé ročníky Houpačky se nám společně podařilo vytěžit již 1.226.000,- Kč na podporu mnoha zdravotně hendikepovaných lidí a jejich rodin s rozličným onemocněním. Tímto děkujeme všem partnerům, dobrovolníkům a sympatizantům za empatii a nezištnou pomoc, bez které by realizace vašeho – našeho festivalu nebyla možná. Spolek 2/4 pracuje na projektu bez nároku na jakoukoliv odměnu.

KOMU POMŮŽETE TENTOKRÁT?
PETRUŠKA + maminka BARBORA KOTKOVÁ

Petra Říhová (33 let)
Stav po meningoencephalitis v dětství, úplně imobilní, denně několik epileptických záchvatů. Rodina se starala o Petru 30 let bez pomoci, bez sbírek. Do doby, než maminka sama začala pobírat invalidní důchod v důsledku poranění krční páteře při péči o svou umírající 56 letou sestru. Nyní potřebuje pomůcky na přepravu dcerky, nesmí zvedat nic těžkého. Stát i VZP pomohl s nájezdovou rampou, se zvedáky a polohovací postelí, ale rodina potřebuje aktuálně ještě zakoupit a upravit auto. Petrušku je nutné z invalidního vozíku přesouvat do vozu bez zvednutí, navštěvovat lékaře, vyřizovat nákupy a úřady, navštěvovat babičku (74 let), která celý život mamince s Petruškou pomáhá. Zbylé prostředky by byly použity na bezbariérovou úpravu bydlení.

NELA + maminka JANA MOLLEROVÁ

Nela „Nikko“ Mollerová (16 let)
Spinální svalová atrofie Maminka je samoživitelkou. Nela má ráda K-Pop, zároveň i jiný styl hudby, ráda čte knihy o druhé světové válce, mangy, knihy o historii Japonska a Koree. Jezdí ráda na koncerty, výlety do přírody, hrady, zámky. Do loňského roku byla i rybářkou, ale bohužel ruce už tolik nespolupracují jako kdysi. Nelča se aktuálně připravuje na přijímací zkoušky – informační vzdělání / informační technologie a robotiku/, ale v budoucnu by se chtěla více zaměřit na psychologii. Vybraná částka by jí pomohla uhradit terapie – vodíkové inhalace (pomáhají na bolesti) a také výkonný notebook, který bude potřeba při studiu na střední škole .

Více informací :
https://www.kicvelesin.cz/

Začátek akce: 17.08.2024
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
ANNA K. ÚDOLÍ VČEL TOUR 2024
Kulturní dům Střelnice, Jindřichův Hradec
HELENA 60 let na scéně
DK metropol, České Budějovice
Dalibor Janda
Kulturní dům Střelnice, Jindřichův Hradec
ABBA WORLD Revival
Kulturní dům Střelnice, Jindřichův Hradec
LOLLIPOPZ - COOL TOUR
DK metropol, České Budějovice