Kurz domácí výroby sýrů, jogurtu a tvarohu
Akce České Budějovice
Kurz domácí výroby sýrů, jogurtu a tvarohu
Během kurzu se dozvíte potřebné informace ke zpracování mléka, a většinu z toho si vyzkoušíte: výrobu čerstvého sýra, goudy, čedaru, hněteného sýra typu oštěpok, lisování sýra, výrobu tvarohu a jogurtu. Dozvíte se, co všechno pro výrobu potřebujete a jak si poradit v domácích podmínkách. Budete si moci popovídat o chovu mléčných plemen, dojení, vybavení "domácí" mlékárny, prodeji ze dvora a další, vyměnit si zkušenosti a načerpat řadu praktických rad. Kurz je vhodný pro všechny, kdo si chtějí vyrábět sýry a další mléčné produkty pro vlastní potřebu i na prodej. Lektor Petr Rubáš provozuje farmu Mlsná ovečka v Borovanech. S chovem ovcí, výrobou sýrů i vedením kurzů má několikaleté zkušenosti.
Místo konání akce: obchod U Dobráka, Česká 17/49, České Budějovice
Vstupenky: https://www.obchodudobraka.cz/kurzy
Datum začátku akce: 4. Listopadu 2017 01:00
Datum ukončení akce: 5. Listopadu 2017 12:00
Pravděpodobné souřadnice: 48.9749N 14.4725E
Případné změny si prověřte na webu akce Kurz domácí výroby sýrů, jogurtu a tvarohu