Kurz výroby sýrů, jogurtu a tvarohu
Akce České Budějovice
Kurz výroby sýrů, jogurtu a tvarohu
Kurz vhodný pro všechny, kdo se chtějí dozvědět potřebné informace ke zpracování mléka, a některé z toho si vyzkoušet: výrobu čerstvého sýra, goudy, čedaru, hněteného sýra typu oštěpok, lisování sýra, výrobu tvarohu a jogurtu.
V průběhu praktické výroby jsou zařazeny tyto informace: chov mléčných plemen a srovnání užitkovosti, dojení, vybavení „domácí“ mlékárny, prodej ze dvora a další.
Při přihlášení dvou osob najednou je cena za oba 3.600 Kč.
Doporučujeme všem, kdo se zajímají o výrobu sýrů a dalších mléčných produktů pro vlastní potřebu i na prodej - z mléka kravského, kozího nebo ovčího.
Lektor Petr Rubáš provozuje farmu Mlsná ovečka v Borovanech. S chovem ovcí, výrobou sýrů i vedením kurzů má několikaleté zkušenosti.
Místo konání akce: Krajinska, Krajinská 384/40a, České Budějovice
Vstupenky: http://www.obchodudobraka.cz/KURZY-c20_0_1.htm
Datum začátku akce: 12. Listopadu 2016 09:00
Datum ukončení akce: 13. Listopadu 2016 12:00
Pravděpodobné souřadnice: 48.9755N 14.4719E
Případné změny si prověřte na webu akce Kurz výroby sýrů, jogurtu a tvarohu






