Kurz základy zdravého vaření
Akce Praha
Kurz základy zdravého vaření
Vaření je vášeň. Je to proces, při kterém můžeme tvořit, improvizovat, meditovat i relaxovat. Jídlo nás může naladit, vyléčit, povzbudit i rozradostnit. Ale také otrávit. Základem zdravé kuchyně je ROVNOVÁHA. A tu se tady budeme učit. Na tomto kurzu se dále naučíte jednoduché základy, které obohatí váš jídelníček. Dozvíte se jaká strava si přípravou zachová nejvíce minerálů, jak minerály ve stravě můžete navýšit. Naučíte se kombinovat různé druhy obilovin, luštěnin a zeleniny. Vykouzlíte svá první jednoduchá lehká jídla, která jsou základ pro skvělé zdraví :)
http://www.martinasarova.cz/akce/2017/06/27/kurz-vareni-zaklady-zdraveho-vareni
V tomto kurzu pochopíte přípravu jídel a naučíte se používat komplexní ZDRAVOU STRAVU.
KDY: 27.06.2017 18.00 - 21.00 hod
KDE: PRACOVNA ŽENY s.r.o.
Karlínské náměstí 6, 186 00 Praha 8
Naučíte se jednoduché typy superpotravin, které tělu prospívají a i s vařením si zachovávají potřebné živiny. Na tomto kurzu se naučíte kouzlit s jídlem a pochopíte, že zdravé vaření není vůbec složité, ani zdlouhavé. Právě naopak!
Vařit budeme z potravinových složek
obiloviny (jáhly, pohanka, rýže natural, )
luštěniny (čočka tmavá, čočka červená, cizrna, bílé fazole)
zelenina (ředkev daikon, květák, ledový salát, ředkvičky, mrkev, celer, petržel, rukola,mungo výhonky, červená řepa, křen)
Miso, Sojová omáčka Tamari, Ume ocet, Hymalájská sůl, mořské řasy
Tofu, Robi maso, Saitan
V tomto vzdělávacím kurzu se naučíte se vykouzlit nekonečnou škálu omáček a polévek, které budou kombinací různých barev i chutí. Naučíte se, že kombinace zeleniny, obilovin a luštěniny může být jakákoli. Vytvoříme si základy nutričně bohatých a léčivých jídel, které jsou uvařeny ze 100% rostlinných ingrediencí. Takto uvařená jídla budou pro vás do budoucna budou vhodnou variantou pro oběd i večeři.
Naučíte se přípravy z potravin, které mohou trvat 20 minut, 10 minut, ale také jen 5 minut. Rychlá příprava není na úkor chuti ani kvality, ale o tom, jak si správně jídlo promyslet a co máme už předem připraveno. Otevřeme spolu zdroj inspirace a budeme se učit, jak je možné uvařit luxusně chutné jídlo a neztrácet při tom čas a energii. Budeme se učit připravovat a dochucovat také rostlinné rostlinné maso. Naučíte se připravit si luštěninový základ, který se použije pro zahuštění polévek, omáček, nebo jako základ zeleninové paštiky.
CO SE BUDEME UČIT?
K základu polévky se budeme učit používat pastu MISO, která je prospěšná díky svým vlastnostem v mnoha ohledech a skvěle podporuje lidské zdraví.
Naučíte se vytvářet zeleninový základ pro vaření polévek a omáček.
Naučíte se luštěninový základ pro využití jako přílohy, nebo k zahuštění polévek, nebo omáček.
Naučíte se kombinovat obiloviny, luštěninu a vhodnou zeleninu.
Naučíte se používat mořskou řasu pro zvýšení minerálů v jídle.
Naučíte se připravovat, marinovat a nakládat rostlinné "maso".
Naučíte se uvařit si čočkový základ.
Naučíte se používat čistou hymalájskou sůl.
Naučíte se používat zdravou Sojovou omáčku Tamari.
Naučíte se používat Ume ocet - léčivý ocet.
Naučíte se klíčit fazole mungo.
Naučíte se namáčet semínka a ořechy a zvýšit tak podíl aminokyselin, živin a enzymů.
Naučíte se připravovat zeleninové saláty pro vaše optimální trávení.
Před kurzem je vhodné 1 - 2 hodiny nejíst, abyste mohli v klidu ochutnat a vychutnat si všechna nová jídla.
V kurzu vaření je pro Vás připravena ochutnávka čaje z Cascary ZDARMA.
Své přihlášky zasílejte na email: info@martinasarova.cz
Kontakt v případě zájmu a pro řešení doplňkových informací: 775 045 075
Časová náročnost kurzu je 4 hodiny.
CENA KURZU: 790,- Kč/osobu
Své místo na kurzu si včas rezervujte.
Platba předem Vám zajistí místo na kurzu.
Platby provádějte na č.ú. 222324692/0600
Místo konání akce: ŽENY sro, Karlínské nám. 6, Praha
Datum začátku akce: 27. Června 2017 18:00
Datum ukončení akce: 27. Června 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0921N 14.4487E
Případné změny si prověřte na webu akce Kurz základy zdravého vaření