Meziškolní konference Rada mladších v Ústí nad Labem

Akce Ústí nad Labem

Meziškolní konference Rada mladších v Ústí nad Labem
Jiné akce, Přednášky a kurzy
Web organizátora:
radamladsich.cz/
Další akce ve městě Ústí nad Labem
Podrobnější informace: Tel.: +420 776 369 685 email: jirina@delejcotebavi.com

Organizace Dělej co tě baví, z. ú. připravuje na letošní podzim už 11. ročník projektu Rada mladších, v rámci kterého se 23. října v Konferenčním sále Ústeckého kraje v Ústí nad Labem uskuteční meziškolní konference. Na té mohou středoškoláci v čase od 9:00 do 17:00 prezentovat své postoje a názory k aktuálním společenským tématům.

Letos se konference zaměří na tři tematické oblasti: Recept na štěstí (posilování psychické odolnosti jako příprava na řešení složitých životních situací a traumat), Participace a mezigenerační spolupráce a Kvalita života v ČR a ochrana naší demokracie (obrana naší země v případě hrozícího válečného konfliktu.)

Kromě Ústí nad Labem se dalších krajských konferencí studenti mohou zúčastnit také v Plzni, Olomouci, Brně, Hradci Králové a v Praze. Rada mladších je otevřená pro všechny středoškoláky, kteří mají zájem prezentovat své příspěvky na krajských konferencích a sdílet své názory a pohledy na svět kolem sebe. Zároveň projekt přispívá k větší participaci mladých lidí na společenském životě. Na konferencích jsou vítáni jako podpora a diskutující také spolužáci a pedagogové prezentujících žáků.

V diskuzích budou zastoupeni odborníci na daná témata. Forma prezentace není dána, ale vystoupení by nemělo přesáhnout deset minut. S jedním příspěvkem může vystoupit maximálně pět žáků.

Zájemci o vystoupení se svým příspěvkem i účast na krajské konferenci v Ústí nad Labem se mohou přihlašovat do 23. září na www.radamladsich.cz, kde také naleznou další informace o tématech, pravidlech a termínech konferencí.

Projekt se koná pod záštitou manželky prezidenta republiky Evy Pavlové, MŠMT, hejtmanů, Národní protidrogové centrály a ve spolupráci s Ministerstvem obrany. Rada mladších je podpořena v rámci programu Erasmus+.

Více o projektu na www.radamladsich.cz

Jméno organizátora: Dělej, co tě baví!
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Den bez aut
Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
Evropský týden mobility
Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
Den bez aut
Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
Evropský týden mobility
Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
CITY FASHION SHOW
Areál Slezanu, Frýdek-Místek
Petr Špaček & band
KD Ostrov, Havlíčkův Brod