Víkendový kurz výroby sýrů 18.-19.1.2020
Akce Bučovice
Víkendový kurz výroby sýrů 18.-19.1.2020
Víkendový kurz výroby sýrů 18.-19.1.2020
Co si na kurzu vyrobíte :
- JOGURT typu Hollandia
- JUNKET - rychlý dezert s konzistencí pudingu
- LUČINA
- TVAROH - v případě odstředění smetany odtučněný
- ČERSTVÝ SÝR - přírodní i ochucený
- CAMEMBERT
- HRUDKOVÝ SÝR - na výrobu brynzy
- HALLOUMI - kyperský sýr vhodný na grilování
- RICOTTA - syrovátkový sýr konzistence jemného tvarohu
- KORBÁČKY, PARENICA A OŠTĚPEK
- MOZZARELLA
+ Solný nálev
V CENĚ KURZU:
občerstvení během celého kurzu (káva, čaj, voda)
suroviny a potřeby pro výrobu (mléko, syřidlo, mlékárenské kultury,...)
skripta se základními sýrařskými postupy včetně receptur na vyráběné produkty
občasník domácího mlékaře Mlékonoš – Pařené hnětené sýry
vystavení certifikátu o absolvování kurzu
hotové výrobky (cca 1kg/os.)
S