Degustační soutěž domácích výrobců piva 2019

Akce Žďár nad Sázavou

Degustační soutěž domácích výrobců piva 2019
Vaření, Gastronomie
Další akce ve městě Žďár nad Sázavou

Degustační soutěž domácích výrobců piva 2019

V SOBOTU 15. ČERVNA 2019 VÁS ZVEME
DO ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU, KDE SE USKUTEČNÍ
5. ROČNÍK SOUTĚŽE DOMÁCÍCH VÝROBCŮ PIVA.

PRO TENTO ROČNÍK VYHLAŠUJEME NÁSLEDUJÍCÍ KATEGORIE:

1. ČESKÝ SVĚTLÝ LEŽÁK (11,0 – 14,9% EPM)
Czech Premium Lager (BJCP kat. 3B)
Kategorie je součástí ligové soutěže Cechu domácích pivovarníků – Liga českého ležáku. Pokud jste účastníky ligy a váš soutěžní vzorek splňuje požadavky pro zařazení do ligy, budou vaše body započítány do celkového hodnocení ligy, pokud účastníky nejste, můžete v této kategorii soutěžit také. Charakteristické suroviny: měkká voda, plzeňský slad, žatecký chmel.
Charakteristika technologie: minimálně jednou musí být část rmutu povařena, kvašení s českým ležáckým kvasným kmenem, dozrávané za nízkých teplot.

2. ČESKÝ POLOTMAVÝ LEŽÁK(11,0 – 14,9% EPM)
Czech Amber Lager (BJCP kat. 3C)
Charakteristické suroviny: plzeňský slad, mnichovský a vídeňský slad, karamelové slady, žatecký chmel.
Charakteristika technologie: minimálně jednou musí být část rmutu povařena, kvašení s českým ležáckým kvasným kmenem, dozrávané za nízkých teplot.

3. BELGIAN BLOND ALE(15,5 – 18,9% EPM)
Belgian Blond Ale (BJCP kat. 25A)
Charakteristické suroviny: plzeňský slad, aromatické slady, cukr, chmel Styrian Goldings(Celeia), žatecký chmel nebo chmelové odrůdy podobného typu.
Charakteristika technologie: kvašení belgickým kvasným kmenem produkujícím komplexní alkoholové, esterové a fenolové aroma.

4. AMERICAN PALE ALE (11,0 – 14,9% EPM)
American Pale Ale (BJCP kat. 18B)
Charakteristické suroviny: Pale Ale slad, americké, australské a novozélandské aromatické chmelové odrůdy a jim podobné odrůdy.
Charakteristika technologie: kvašení americkým kvasným kmenem „US ALE“, pozdní nebo studené chmelení.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ:
Všechny soutěžící prosíme o zaslání předběžné přihlášky, kterou si můžete stáhnout zde - https://uloz.to/!ucD2ekel5Xhr/prihlaskazdar2019-docx .
Na váš e-mail následně zašleme připravené etikety na vaše lahve se soutěžními vzorky. Moc nám tím pomůžete s organizací soutěže. Děkujeme.

PRAVIDLA SOUTĚŽE DOMÁCÍCH VÝROBCŮ PIVA
ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 2019


1. Soutěž se koná dne 15.6. 2019 v přilehlých prostorech pivovaru Revolta ve Žďáru nad Sázavou s přesnou adresou - Náměstí Republiky 64/14, Žďár nad Sázavou 1.

2. Vzorky budou anonymně hodnoceny zkušenými degustátory dle zadání soutěžních kategorií.

3. Minimální požadovaný objem soutěžního vzorku je 1 litr.
Minimální požadované množství lahví 2 ks.
Příklad: 2x0,5l, nebo 2x0,75l.

4. Vzorky je možné poslat poštou na adresu – Pivovar Revolta, Náměstí Republiky 64/14, Žďár nad Sázavou 1, 591 01. Nejpozději do 10.6.2019.
NEBO
Přihlásit na místě v den konání od 9,00 do 11,30.
Startovné za 1 soutěžní vzorek je 100,-Kč.

5. V každé kategorii budou vyhlášena a oceněna první tři místa. Všichni soutěžící obdrží do svých E-mailových schránek odkaz na degustační protokoly týkající se jejich soutěžních vzorků(do 14 dní od konání soutěže) a celkové pořadí v jednotlivých kategoriích. Celkové pořadí bude prezentováno na sociálních sítích.

6. Po organizační stránce soutěž zajišťuje Karel Nečada, mobil:605 144 568, E-mail: karel.necada@seznam.cz

clock
Sobota 15. června 2019 v 9:00 až 23:59

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce